Finalització del projecte europeu POCTEFA HFCF

Finalització del projecte europeu POCTEFA HFCF

El projecte "Fer de la Frontera un Camí cap a la Formació" (FFCF) és un projecte europeu amb la participació de l’INEFC Catalunya, l’ajuntament de La Seu d’Urgell, l’EMD de Bescaran, els 7 comuns d’Andorra i el comú d’Auzat (França), el qual formava part del programa POCTEFA dins dels fons FEDER de la Unió Europea.

L’objectiu del projecte ha estat la creació d’un camí turístico-esportiu que ha unit els territoris transfronterers implicats sota el nom de Camí del Retrobament. Aquest producte turístic i esportiu va lligat a diferents accions esportives, formatives i d’intercanvi que s’han realitzat al llarg del seu desenvolupament. Itik consultoria, ha col·laborat amb l’INEFC Catalunya en el transcurs d’aquest projecte realitzant assessorament tècnic i administratiu d’acord a les necessitats de les diferents fases del projecte.

Després de la finalització del conjunt de projectes del programa POCTEFA 2007-2013, enguany sortirà una nova convocatòria POCTEFA 2014-2020. Aquest programa comptarà amb 189,5 milions d’euros per a projectes transfronterers per a les comunitats autònomes porperes als Pirineus de l’estat espanyol, França i Andorra.

Els eixos estratègics de treball per als nous projectes per aquesta convocatòria que s’obrirà properament són: dinamització de la innovació i competitivitat, promoure l’adaptació del canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos, promoure la protecció, posada en valor, i utilització responsable dels recursos locals, afavorir la mobilitat de béns i persones i reforçar les competències i valors dels territoris. En el següent enllaç trobareu més informació sobre la propera convocatòria.