Nou llançament del programa Universo Mujer 2016

Nou llançament del programa Universo Mujer 2016

Nou impuls a la presència de marques en l’esport femení. Universo Mujer 2016 és un programa liderat per la Federació Española de Bàsquet i el Consejo Superior de Deportes on es busca revaloritzar el paper de la dona en la societat a través dels valors de l’esport femení. Aquest, ha sigut declarat com Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic, en l’intent d’animar a l’empresa privada a involucrar-se amb l’esport femení espanyol. Les empreses que ho facin podran arribar obtenir bonificacions fiscals que puguin arribar el 90% de l’aportació.

El Govern ha presentat les noves línies estratègiques d’actuació del programa Universo Mujer amb l’objectiu d’oferir un ventall més ampli d’oportunitats als patrocinadors. Els diferents àmbits van des de la difusió informativa fins a la formació, fet que permetrà que les empreses puguin involucrar-se amb l’esport femení més allà del tradicional patrocini d’un campionat o atleta en particular.

El programa Universo Mujer està format per sis pilars d’actuació:

1. El lideratge de la dona en la societat

2. La formació com element d’excel·lència per les esportistes

3. El rol de l’esportista espanyola en la història

4. Responsabilitat social i la importància de la dona en aquests projectes

5. Pla esportiu des de la base de l’elit

6. Accions de comunicació i promoció del valor esportiu femení i els èxits

En els últims temps la diferència entre homes i dones en el món esportiu ha disminuït però encara queda camí per recórrer, iniciatives com aquestes són mostres per canviar aquesta tendència.