Smart stadium, més enllà d’un simple espectacle esportiu

Smart stadium, més enllà d’un simple espectacle esportiu

La tecnologia s’ha convertit en el millor aliat per seduir l’espectador del segle XXI i és que més de la meitat dels joves utilitzen el mòbil durant el desenvolupament de partits o esdeveniments esportius. L’objectiu principal d’aquest col·lectiu és la recerca de noves experiències que no es basen únicament en veure en directe els seus ídols, sinó que més del 70% del partit estan pendent del mòbil per veure repeticions, analitzar estadístiques i compartir comentaris a les xarxes socials. Als Estats Units ja fa temps que són conscients d’això i per aquest motiu, diferents clubs han convertit el seu estadi en un “Smart Stadium”. Un estadi intel·ligent requereix d’una bona connexió de wifi i la posada en marxa de plataformes i activitats per entretenir els espectadors, com també personal amb la formació adequada per crear i gestionar aquestes noves eines. Aquesta proposta va més enllà de l’espectacle esportiu, ja que durant, abans de l’inici i en la mitja part del partit també cal entretenir els espectadors.

En l’NBA totes les aplicacions dels clubs en els últims anys tenen una sèrie de serveis imprescindibles com repeticions, estadístiques en temps real, compra de merchandising i/o compra de menjar ràpid. Alguns clubs també aprofiten l’oportunitat per conèixer els perfils dels seus visitants i enviar ofertes d’abonament segons el perfil de la persona mitjançant les preferències a l’hora d’utilitzar les diferents aplicacions.

A Europa però, aquest concepte tant complert d’estadi intel·ligent encara queda lluny. Si bé és cert que alguns clubs, principalment a Anglaterra, estan realitzant esforços per equipar els seus estadis amb wifi i crear aplicacions per enriquir de noves experiències a l’espectador però encara es troben lluny del nivell dels Estats Units.

Els nous millennials són exigents i cerquen noves experiències contínuament, trobant en la tecnologia el millor aliat per satisfer-les. Com evolucionaran aquests estadis intel·ligents? Serà imprescindible en els propers anys veure un espectacle esportiu sense un dispositiu mòbil en mà?