Bon any en el sector del fitness amb gairebé 100 noves obertures

Bon any en el sector del fitness amb gairebé 100 noves obertures

A Espanya per el sector del fitness, el 2016 ha estat un bon any, principalment en el sector dels gimnasos “low cost”. Alguns s’han dedicat a consolidar les obertures que havien realitzat en exercicis anteriors per accelerar la seva implantació i d’altres s’han dedicat a donar un nou impuls a la seva activitat.  Segons dades recollides pel Palco 23, les principals cadenes de gimnasos han obert 84 centres ens els últims 12 mesos, i s’haurien d’afegir una vintena més de locals que ja tenen firmats pels inicis del 2017.

La filosofia dels gimnasos “low cost” es basa en que el client només paga per als serveis que realment necessita i utilitza. Hi ha diferents models de low cost que inclouen o no serveis com activitats dirigides, entrenaments personals etc. i molts d’aquests donen un servei les 24h del dia. No hi ha una atenció personalitzada ni tampoc un tècnic de sala totes les hores en què el centre està obert. A Catalunya però, la Generalitat ha decidit modificar la seva Llei de l’Esport per obligar a les cadenes que obrin les 24 hores del dia a que sempre hi hagi tècnic dins de la sala, fet que posa en perill el model de negoci. Anytime Fitness és una de les cadenes que es que es veu més amenaçada ja que compte amb tres gimnasos propis en la comunitat autònoma i altres 22 franquícies. Vuit d’aquests clubs formen part del paquet de les 11 obertures que ha realitzat el passat 2016.

Els principals afectats realitzaran diverses reunions amb diferents grups parlamentaris per fer entendre que aquesta restricció tindria un impacte molt negatiu pel sector.

Aquesta restricció podria impedir els centres petits a competir amb les grans cadenes de fitness? És una mesura massa estricte o bé és una mesura per garantir una mínima qualitat de la practica durant tot el servei? Exigir una plantilla mínima a un centre esportiu és una restricció de llibertat de l’establiment?