L’ús de la tecnologia en els centres esportius

L’ús de la tecnologia en els centres esportius

És evident que l'ús de la tecnologia en la pràctica de l'activitat física i l'esport és un fenomen que no es pot aturar. Cadascú la utilitza a la seva manera: per millorar el rendiment, per mantenir la motivació, per registrar els entrenaments, etc. Aquesta realitat deriva a la necessitat d'estudiar el seu ús i veure les possibilitats que aquesta pot oferir per a la fidelització dels esportistes, tant a la pràctica esportiva en si com al servei esportiu que li puguem oferir.

El Grup de Recerca de Gestió d'Organitzacions i Instal·lacions Esportives (IGOID) ha publicat recentment un estudi sobre l'ús de la tecnologia en els centres esportius. Els resultats que revelen l'estudi són molt interessants, destacant alguns com:

  • El 54% dels enquestats realitza activitat física dins i fora del centre esportiu.
  • El 55% de practicants fora del centre esportiu utilitza una aplicació mòbil en el seu desenvolupament mentre que només fa el 24% del que practica dins del centre esportiu.
  • El principal motiu és el registre d'ensinistraments amb un 43%, seguit de la motivació amb el 34% i la millora del rendiment amb un 21%.
  • El 82% dels usuaris d'aplicacions que utilitzen aplicacions gratuïtes
  • El 68% dels enquestats daus que les màquines del seu centre esportiu no permeten la connexió de les aplicacions i dispositius mòbils per al registre de l'activitat.
  • La connexió wifi als centres continua sent una assignatura pendent.

Finalment, la següent imatge mostra les principals aplicacions utilitzades dins i fora del centre esportiu.

aplicaciones movil utilizadas en actividad física y deporte