El running de nou en el punt de mira

El running de nou en el punt de mira

La Societat Espanyola de Medicina de l’Esport i Cinfa Salud acaben de publicar el VI estudi Cinfasalud ‘Percepció i hàbits dels corredors i corredores espanyols' (2017). En aquest es tracten dades relacionades amb temes de salut, com lesions i problemes causats per una mala pràctica esportiva, així com també s’aporten resultats entorn els practicants d’aquesta disciplina i la seva freqüència de pràctica.

En l’actualitat es xifren entorn els 3,14 milions el total d’espanyols que practiquen el running, sent un 63% homes i un 37% dones. Aquesta pràctica esportiva es realitza amb una intensitat i freqüència mitjana de 3 hores i 22 minuts en tres o més sessions durant la setmana, segons l’estudi. Com ja es va veure en l’Itik genera ‘Les noves tendències en activitats físico-esportives’ d’Itik Consultoria, els esportistes continuen apostant fort pel running, esdevenint una forta tendència de pràctica esportiva la qual cada dia va atraient a nous corredors.

L’estudi també destaca que els corredors es gasten a Espanya una mitjana de 475€ a l’any en la pràctica d’aquesta disciplina esportiva. S’ha de remarcar però, que el running com a tal es troba a l’abast de la majoria de persones, ja que el material necessari per a practicar-lo no és més que una camiseta, uns pantalons i unes bambes de córrer.  La seva pràctica tampoc necessita la reserva de cap tipus d’instal·lació ni fer-se soci pagant una quota mensual, per exemple.

Un dels altres aspectes que afavoreixen la pràctica del running, és l’horari de pràctica ja que al no haver de practicar esport en una instal·lació esportiva, és un mateix el que s’organitza els entrenaments i les sortides per sortir a córrer.

Així doncs, es torna a posar el running en el punt de mira, analitzant tant la seva pràctica i els seus corredors com també aspectes de tècnica, principals lesions que es poden ocasionar, consells per prevenir-les, etc. El running és una disciplina que ha arribat per quedar-se i no para d’engrandir el seu número de practicants, els quals es van especialitzant dia rere dia.