El desaprenentatge dels Knowmads

El desaprenentatge dels Knowmads

Els nous nòmades del coneixement arriben per a quedar-se.

Raquel Roca, autora de 'Knowmads, los trabajadores del futuro' (Ed. Lid), defineix així a aquest tipus de professionals: ‘sociables i socials que els agrada expandir el seu coneixement –en xarxa- i estan preparats per a aprendre –o desaprendre si és necessari- d’una manera poc convencional’. Segons Roca, els Knowmads representaran el 45% de la força laboral al 2020. La tecnologia, la constant digitalització de les coses, els canvis d’estils de vida i la manera de treballar són alguns dels factor que propicien l’aparició d’aquests perfils laborals.

Aquests són nòmades del coneixement que són capaços de desenvolupar les seves tasques laborals des de qualsevol lloc, a qualsevol hora i amb tot el món, essent valorats per contextualitzar el que saben per a generar un valor nou. Aquest fet propicia un canvi dràstic entorn el concepte tradicional de treball de les actuals societats.

Aquells que no siguin conscients de cap a on es dirigeix el futur del treball corren el risc de quedar-se fora del mercat laboral. Ja siguin persones a l’atur, treballadors amb contractes indefinits, alts càrrecs, directius, autònoms… a tots i a cadascun d’ells afectarà de la mateixa manera aquest canvi de concepte, de mentalitat i de concepció del món laboral. Els nous treballadors arriben amb força. Seguir-los per no quedar fora de joc està al teu abast .

Estàs preparat per a ser un d’ells? Coneix itik explora