Perspectives de les organitzacions per difondre esport en persones amb discapacitat

Perspectives de les organitzacions per difondre esport en persones amb discapacitat

L'esport pot ser una font de valor social per combatre les desigualtats, i per això, en aquest article publicat al web Sport and Development amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, es parla de la valor de l'esport adaptat.

Les organitzacions esportives com clubs o entitats esportives són els principals agents promotors de l'activitat física, i aquestes poden associar-se amb associacions de caràcter social per promoure els valors de l'esport entre les persones amb discapacitat. Aquest col·lectiu s'enfronta a diferents problemàtiques en el seu dia a dia, i perquè siguin visibles, per fer-los partícips en la societat actual, un dels camins és vincular l'esport a les seves activitats diàries, fer que l'exercici físic formi part de les seves vides.

Incloure programes esportius en associacions d'aquest tipus pot ser molt efectiu per a l'evolució i progrés personal de les persones amb discapacitat perquè el fet de practicar activitat física els permet crear un vincle social, aprendre, superar-se i en alguns casos, formar part d'un equip , i fins i tot, arribar a poder competir.

Llegeix l'article complet per explorar com diferents associacions esportives i organismes oficials poden ajudar a les persones amb discapacitat a practicar esport i integrar-se en la societat.