Tecnologies aplicades a l'esport

Tecnologies aplicades a l'esport

Tecnologies i esport. Una realitat que requereix reflexió: per a què, per a qui i com aplicar-les des de les polítiques esportives municipals?

En el curs que hem realitzat amb el Servei d'Esports de la Diputació de Barcelona aquesta pregunta ha estat un dels principals exercicis que els responsables dels Serveis esportius municipals s'han emportat com a deures.

Després de veure la infinitat de possibilitats i potencialitats de l'ús de la tecnologia dins de l'esport municipal, des dels complets controls d'accés i aforament, a sistemes de gestió integral, activitat física virtual o gamificació per a la ciutadania no activa, era primordial valorar la necessitat de reflexió. Es va obrir un debat molt interessant sobre un nivell de dependència massa alt de la tecnologia i l'online i el fet de poder arribar a tota la ciutadania enfront de l'optimització de recursos i temps que ens pot proporcionar l'ús adequat de recursos tecnològics o la capacitat de motivació i fidelització de diferents col·lectius.

És evident que la COVID ha derivat a una necessitat de digitalització per a poder continuar amb la promoció de l'activitat física i esportiva, agafant desprevinguda a aquestes organitzacions que no estaven preparades i que han improvisat una digitalització sobre la marxa... Arrossegats pel dia a dia i la pressió d'una societat digitalitzada és un objectiu comú per a 2021 el fet de promoure una major digitalització de l'esport... però no a qualsevol preu.

És necessari veure el punt de partida, necessitats que tenim i la seva priorització, conèixer al públic al qual ens dirigim, l'accés a la tecnologia (el qual pot ser al dispositiu, a l'aplicació i a la seva utilització) i els recursos inicials i de manteniment amb els quals comptem en el temps actual. Després, responent a les preguntes per a quines, per a qui i com concretarem les accions a realitzar; accions reals que tinguin objectius i resultats concrets.

Tens clar el teu punt de partida? Per a començar a reflexionar sobre això us deixem l'enllaç en el qual podeu trobar les anotacions de les diferents sessions realitzades.