Treball col•laboratiu al núvol + recursos audiovisuals + esport = èxit formatiu

Treball col•laboratiu al núvol + recursos audiovisuals + esport = èxit formatiu

Les organitzacions esportives tenen el repte d’adaptar-se a la ràpida evolució i transformació del sector de l’activitat física i l’esport. L’ús del contingut visual en la seva comunicació és clau per arribar a l’usuari d’acord a les noves tendències comunicatives socials. Aconseguir ser organitzacions àgils i coordinades de forma eficient també és un repte a assolir gràcies al treball col·laboratiu el núvol.

L’aprenentatge vivencial és clau per assolir i construir nou coneixement. Per aquest motiu, la millor manera d’aprendre les possibilitats i recursos per a treballar de forma col·laborativa al núvol en les organitzacions esportives i les possibilitats comunicatives del contingut visual en l’esport, és aplicar-ho en primera persona.

El treball entre els membres de cada grup amb una finalitat comuna i definida mitjançant un treball acompanyat teorico-pràctic augmenta la implicació i motivació dels alumnes en el procés formatiu. Si a aquest element hi afegim un component de gamificació, la participació activa encara és més rellevant obtenint uns bons resultats d’aprenentatge i de satisfacció de l’acció formativa, per sobre de les expectatives inicials. Aquesta forma d’aprenentatge no s’ha de quedar tant sols a les aules dels centres escolars sinó que ha de transferir-se a qualsevol formació per a professionals en qualsevol àmbit, també en els professionals de la gestió esportiva.

Metodologia curs esport 3.0 recursos audiovisuals i treball al núvol

 

Treballar en grups de forma pràctica a través de Google Drive, Dropbox i altres aplicacions com Trello, així com crear diferents infografies, imatges, videos, memes aplicats a l’esport, ha estat la metodologia utilitzada en la formació 'Esport 3.0 recursos audiovisuals i treball al núvol' realitzada per Itik Consultoria i el Servei d’Esports de la Diputació de Barcelona. L’aplicació d’aquesta metodologia ha derivat a uns resultats per sobre dels inicialment esperats amb un alt nivell de satisfacció i motivació per part d’alumnat i professorat.