Estudi de viabilitat del Centre Aquàtic de Tarragona

Estudi de viabilitat del Centre Aquàtic de Tarragona

La piscina olímpica dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017 compta amb un estudi de viabilitat post-Jocs que planteja un innovador model de col·laboració públic-privada

La designació de Tarragona com a seu dels Jocs Mediterranis 2017 per part del Comitè Olímpic Internacional, implica que la ciutat disposi d'unes instal·lacions esportives adequades per a un esdeveniment de tal magnitud. D’entre aquestes, destaca la futura construcció d'una piscina homologada amb categoria olímpica.

Itik Consultoria, realitzà l'estudi que analitzaria la viabilitat d'aquest nou Centre Aquàtic un cop finalitzats els Jocs, tenint en compte els futurs usos que aquest podria tenir, així com determinaria quin seria el model de gestió més adient. Donat que el Centre Aquàtic estarà ubicat a l'Anella Mediterrània, epicentre esportiu de la competició, i que gran part d'aquestes instal·lacions tindran un caràcter estacional únicament pels Jocs, es van plantejar unes primeres reflexions sobre els futurs usos de l'Anella en el seu conjunt. Aquests usos serien complementaris als esportius i permetrien obtenir una major rendibilitat social i econòmica, així com potencials esquemes de col·laboració públic-privada.

L'innovador model de col·laboració amb el sector privat que Itik Consultoria plantejà a l'estudi, facilitaria el finançament del futur Centre Aquàtic, permetent mantenir l'actual model de gestió directe, que actualment té l'Ajuntament per mitjà del Patronat Municipal d'Esports de Tarragona.