El procés d’una formulació estratègica d’èxit: el Pla Estratègic de la Real Federación Española de Hockey

El procés d’una formulació estratègica d’èxit: el Pla Estratègic de la Real Federación Española de Hockey

El passat 4 de març, la Real Federación Española de Hockey (RFEH) va presentar el seu nou Pla Estratègic per als propers anys amb una visió futura projectada en l’any 2030

Aquesta iniciativa sorgeix de la voluntat de transformació de la pròpia Federació i també de la necessitat d’aprofitar les oportunitats de canvi en el context esportiu dels últims anys, per marcar un punt d’inflexió i impulsar l’hockey espanyol cap a noves oportunitats futures de la mà de tota la seva comunitat.

El procés metodològic en una formulació estratègica es clau per obtenir els resultats perseguits i alhora aconseguir impactar i ser exitós en la implantació dels projectes i reptes de futur proposats. En aquest cas, en el procés d’anàlisi i diagnosi d’aquest pla estratègic, itik consultoria va col·laborar amb la RFEH per desenvolupar un procés rigorós, adaptat i transversal tenint en compte a tota la seva comunitat i els agents relacionats.

Com es va estructurar el procés?

La metodologia aplicada en l’anàlisi i diagnosi del pla estratègic impulsat per la RFEH es va estructura de la següent manera:

Aquest procés d’anàlisi complet i des d’una perspectiva global, va donar l’oportunitat de poder traçar la situació actual de la RFEH i la seva comunitat i començar a treballar mirant al futur.

 

Quins són els 6 elements clau extrets del procés i que marquen la diagnosi del Pla?

 01 Heterogeneïtat en la  presencia de l’hockey a Espanya

02 Els camps són la clau!

03 Formació, formació i formació

04 La competició

05 Necessitat de més equitat entre homes i dones

06 Necessitat de revisar l’ecosistema del hockey a Espanya

 

Per aprofundir en les dades més rellevants d’aquests i conèixer tots els detalls, es pot consultar aquí el vídeo explicatiu! Aquest es va projectar el dia de la presentació del Pla Estratègic a tota la comunitat en un acte oficial. D’aquesta manera, la RFEH no només elabora i treballa per la transformació del seu esport sinó que fa participar a la seva comunitat del procés, l’explica i el transmet per construir entre tots/es una estratègia de futur d’èxit. Tan important es la realització d’un Pla Estratègic com presentar-lo a la teva comunitat per implicar-la en el seu desenvolupament.